• Το JoyBion εκπέμπει την ίδια ποσότητα θετικών και αρνητικών ιόντων;

Ο  ιονιστής JoyBion εκπέμπει ιόντα σε αναλογία 1,2 εκατομμυρίων αρνητικών ιόντων προς 1 εκατομμύριο θετικών ιόντων . Επομένως, περίπου 20% περισσότερα αρνητικά ιόντα εκπέμπονται σκόπιμα. Αυτή η τιμή έχει ληφθεί με μετρήσεις χρησιμοποιώντας ένα ειδικό όργανο τοποθετημένο μπροστά από τα ηλεκτρόδια της συσκευής, όπου δημιουργούνται τα ιόντα.

Η τιμή μπορεί να είναι διαφορετική όταν μετριέται μακριά από τη συσκευή, επειδή όταν απελευθερωθούν στον αέρα τα ιόντα, φτάνουν σε ισορροπία με βάση την περιβαλλοντική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, η οποία εξαρτάται από μια σειρά μεταβλητών, όπως το μείγμα των αερίων που παράγουν στον αέρα, τη σχετική υγρασία και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

  • Τι κάνουν τα ιόντα που εκπέμπονται από το JoyBion;

Το JoyBion ionizer  χρησιμοποιεί την τεχνολογία ελεγχόμενου διπολικού ιονισμού για να παρακολουθεί συνεχώς την εκπομπή θετικών και αρνητικών ιόντων .

Όσο για το πώς λειτουργούν, ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα κόφτη κουτιού όπου η λεπίδα αντιπροσωπεύει αρνητικά ιόντα και η θήκη της, η οποία περιέχει τη λεπίδα, αντιπροσωπεύει θετικά ιόντα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι τα αρνητικά ιόντα που “καθαρίζουν” αποτελεσματικά  τον αέρα, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι η λεπίδα που τους αντιπροσωπεύει, σε αυτό το παράδειγμα, θα πρέπει να προεξέχει λίγο από την θήκη που την περιέχει για να επιτεθεί και να σκοτώσει ιούς και βακτήρια, όπως όταν χρησιμοποιείτε το κουτί κοπής για κοπή. Η θήκη, δηλαδή τα θετικά ιόντα, από την άλλη, χρησιμεύει για να συγκρατήσει την οξύτητα της ίδιας της λεπίδας, αφήνοντάς την να προεξέχει αρκετά ώστε να κάνει τη δουλειά της, χωρίς να προεξέχει πάρα πολύ και να βλάπτει τον χρήστη.

Αυτή η εικόνα εξηγεί πώς λειτουργεί ο ελεγχόμενος διπολικός ιονισμός (IBC) , με θετικά ιόντα, που αντιπροσωπεύονται από τη θήκη κοπής, που περιέχουν την αλυσιδωτή αντίδραση στον αέρα, και μόνο μια μικρή ανισορροπία αρνητικών ιόντων, αρκεί για να εκτελέσουν τη λειτουργία του «καθαρισμού» στον αέρα. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένα ακριβώς ελεγχόμενο κρύο πλάσμα. Αν, αντίθετα, δεν υπήρχαν θετικά ιόντα για να συγκρατήσουν την αλυσιδωτή αντίδραση ενός ανεξέλεγκτου ψυχρού πλάσματος, θα υπήρχε υπερβολική και εκτός ελέγχου εκπομπή όζοντος.

  • Λειτουργεί το JoyBion ενάντια στα ακάρεα;

Ο  ιονιστής JoyBion είναι μοναδικός στην ικανότητά του να παράγει ελεγχόμενο διπολικό ιονισμό και να εκπέμπει όζον κατόπιν ζήτησης για περιορισμένο χρόνο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οζονισμού, η συσκευή συνεχίζει ταυτόχρονα να παράγει ελεγχόμενο διπολικό ιονισμό. Και τα δύο χαρακτηριστικά είναι, πράγματι, σημαντικά στη μάχη κατά των ακάρεων και των αλλεργιών στα ακάρεα.

Η συμβολή ελεγχόμενου διπολικού ιονισμού (CBI) προέρχεται από τη διάσπαση των περιττωμάτων ακάρεων, μικροσωματιδίων 0,3 μικρών που επιπλέουν στον αέρα και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και σε ορισμένες περιπτώσεις, σοβαρό άσθμα.

Με το CBI, το JoyBion διασπά με επιτυχία σχεδόν όλα τα μικροσωματίδια που αιωρούνται στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων αλλεργιογόνων. Αυτό αφήνει καθαρότερο αέρα που  αναπνέει, ελαχιστοποιώντας τα αναπνευστικά προβλήματα που προκαλούνται από επιβλαβή σωματίδια και περιττώματα ακάρεων.

Αν και αυτή η διαδικασία ιονισμού από μόνη της είναι ήδη αρκετή για να προτείνει το JoyBion , τα πλεονεκτήματα της συσκευής δεν σταματούν εδώ. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία οζονισμού για 90 έως 180 λεπτά, χωρίς να υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο, αλλά αφήνοντας έξω μαξιλάρια, στρώματα και κουβέρτες, το όζον που εκπέμπεται από το JoyBion δρα στις επιφάνειες και τις πτυχές των υφασμάτων όπου ζουν τα ακάρεα, κάνοντας  τη ζωή τους πολύ δύσκολη. Με την καθημερινή θεραπεία και εάν είναι δυνατόν, δύο ή τρεις θεραπείες την ημέρα, θα πρέπει να παρατηρούνται εξαιρετικά οφέλη σε λιγότερο από μερικές εβδομάδες.

Αν αφήσετε τη λειτουργία ιονισμού να λειτουργεί συνεχώς, θα ελαχιστοποιηθεί η παρουσία επιβλαβών σωματιδίων που αιωρούνται στον αέρα, ενώ ένα καθημερινό οζονισμό τουλάχιστον 90 λεπτών, ή ακόμα καλύτερα 180 λεπτών, θα ελαχιστοποιήσει την παρουσία ακάρεων σε υφάσματα και σε επιφάνειες. Ο ιονισμός αναζωογονεί επίσης σημαντικά και ισορροπεί ηλεκτρικά τον αέρα. Φυσικά, αυτό δεν αποτρέπει την ανάγκη τακτικού αερισμού του περιβάλλοντος για τη διευκόλυνση της κανονικής αλλαγής του αέρα και της παροχής οξυγόνου που απαιτείται από τους χρήστες του.

Τα ακάρεα τρέφονται με οργανική ύλη που αφήνουν οι άνθρωποι σε επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των σεντονιών. Επομένως, η αποτελεσματική αποχέτευση, επίσης από το όζον, θα εξαλείψει την πηγή τροφής των ακάρεων και θα προωθήσει την εξαφάνιση των συμπτωμάτων αλλεργίας. Επιπλέον, όπως είναι γνωστό από τους πάσχοντες από αλλεργίες, δεν είναι τόσο τα ακάρεα που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά τα περιττώματα τους. Τόσο ο ιονισμός όσο και η οξειδωτική δράση του όζοντος μπορούν να μειώσουν και να εξαλείψουν τον μικροβιακό πολλαπλασιασμό που συνδέεται με την παρουσία αυτών των οργανικών αποβλήτων και, συνεπώς, να μειώσουν σημαντικά αυτό το πρόβλημα.

  • Εάν έχουμε το JoyBion στο σπίτι και στη δουλειά, αυτό σημαίνει ότι θα ζούμε πάντα σε ένα σχεδόν αποστειρωμένο περιβάλλον; Υπάρχει κίνδυνος το ανοσοποιητικό μας σύστημα να μειώσει ή να χάσει την ικανότητα καταπολέμησης ιών και βακτηρίων; Έτσι, όταν δεν καλύπτουμε το JoyBion, θα αυξήσουμε τον κίνδυνο να πάθουμε κάποια ασθένεια;

Το  JoyBion δημιουργεί πραγματικά ζωτικότητα στο περιβάλλον σας, όχι στειρότητα. Το JoyBion διαθέτει 2 λειτουργίες: Ionize (ελεγχόμενος διπολικός ιονισμός) και Sanitize (ελεγχόμενη παραγωγή όζοντος). Η λειτουργία Sanitize δημιουργεί μια ισχυρή απολύμανση του περιβάλλοντος σας καταστρέφοντας τους περισσότερους ιούς και βακτήρια στο περιβάλλον σας. Η λειτουργία ιονισμού δημιουργεί έναν υγιή και αναζωογονητικό συνδυασμό αρνητικών και θετικών ιόντων συνεχώς, ενώ η μονάδα λειτουργεί. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με την ποιότητα του αέρα που θα βρείτε όταν περπατάτε στα βουνά ή έξω στη φύση, και εξαιρετικά υγιεινή εμπειρία. Υπήρξε επίσης σημαντική έρευνα που δείχνει πολλά θετικά αποτελέσματα για τη σωματική και διανοητική ευεξία που σχετίζονται με τον ιονισμό, ελάχιστα έως καθόλου αρνητικά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιούνται σωστά.

  • Πώς μπορώ να ελέγξω εάν το μηχάνημα λειτουργεί σωστά για να βεβαιωθώ ότι το JoyBion φυσά αποτελεσματικά ιόντα και όχι μόνο αέρα; Εάν συμβεί κάτι λάθος στο μηχάνημα και θα σταματήσει να εκπέμπει ιόντα, πώς μπορώ να το ξέρω;

 Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των  μηχανών JoyBion είναι ότι παράγουν συνεχώς διπολικό ιονισμό – αρνητικά και θετικά ιόντα. Ενώ ένας βαθμονομημένος μετρητής ιόντων αέρα είναι απαραίτητος για τη μέτρηση του ακριβούς αριθμού των ιόντων που δημιουργούνται, βεβαιωθείτε ότι το JoyBion εργάζεται πάντα για να παράγει αυτόν τον υγιή ιονισμό εφ ‘όσον μπορείτε να δείτε τις ίνες άνθρακα του ηλεκτροδίου στο μηχάνημα. Για πολλά χρόνια αυτές οι ίνες μπορεί να έχουν προβλήματα και μόνο τότε αυτό το στοιχείο μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει. Επίσης απαραίτητο για τη βελτιστοποίηση των ιόντων που δημιουργούνται είναι ένας απλός περιοδικός καθαρισμός αυτών των ινών άνθρακα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν πάντα στο καλύτερό τους.

  • Είναι πιστοποιημένα τα φίλτρα ιονιστή JoyBion HEPA (High Efficiency Particulate Air); Συμμορφώνονται με το πρότυπο UNI-EN 1822-1-2010;

Τα αποθέματα JoyBion Propacare λειτουργούν χάρη σε μια καινοτόμο βασική αρχή που ξεπερνά την έννοια του φίλτρου.

Τα φίλτρα μας δεν είναι φίλτρα HEPA και δεν συμμορφώνονται με το προαναφερθέν πρότυπο, απλώς και μόνο επειδή οι συσκευές μας λειτουργούν ως ιονιστές και τα φίλτρα τους χρησιμεύουν μόνο για τη συλλογή των υπολειμμάτων των ήδη απενεργοποιημένων παθογόνων. Ας εξηγήσουμε τη διαφορά.

Οι συσκευές φιλτραρίσματος με φίλτρα που συμμορφώνονται με HEPA ή χαμηλότερης ποιότητας φιλτράρουν τον αέρα όπως είναι, συλλαμβάνοντας, στο πλέγμα τους, μόνο τις ακαθαρσίες και τα παθογόνα στον αέρα που διέρχεται από το φίλτρο.Οι ιονιστές μας κάνουν πολύ περισσότερα από αυτό. Εκπέμπουν εκατομμύρια ιόντα ανά λεπτό, διασκορπίζοντας τα στον εσωτερικό αέρα μέσω ενός προηγμένου συστήματος ανεμιστήρων. Σε λίγα δευτερόλεπτα, αυτά τα ιόντα φτάνουν σε κάθε γωνιά και επιφάνεια του περιβάλλοντος, επιτίθενται σε ιούς, βακτήρια, πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs), γύρη και ούτω καθεξής και εξουδετερώνουν γρήγορα. Τα υπολείμματα των απενεργοποιημένων παθογόνων στη συνέχεια συλλέγονται από τον αέρα με φίλτρο ιονιστή. Αυτό το φίλτρο έχει την κύρια λειτουργία να εμποδίζει τα σωματίδια των απενεργοποιημένων ρύπων να ωθούνται πίσω στο περιβάλλον από τον ανεμιστήρα, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχει την κύρια λειτουργία της διασποράς των ιόντων έτσι ώστε να μπορούν να απολυμάνουν ολόκληρο το περιβάλλον.

Επομένως, η λειτουργία των συσκευών βιονιονισμού δεν είναι να συσκευάζουμε τα παθογόνα στο φίλτρο, αλλά να τα αφοπλίζουμε ενώ είναι ακόμα στον αέρα και στη συνέχεια να τα συλλέγουμε στο φίλτρο ή να τα αφήνουμε να ηρεμήσουν, μόλις απενεργοποιηθούν. Αντίθετα, όταν ενεργοί ιοί και βακτήρια συσσωρεύονται στο HEPA και άλλα λιγότερο αποτελεσματικά φίλτρα, όταν αδειάζονται, καθαρίζονται ή αντικαθίστανται, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αγγίξετε και να αναπνεύσετε παθογόνα που εξακολουθούν να είναι ενεργά. Ενώ, στην περίπτωση των φίλτρων του ιονιστή μας, παραμένουν μόνο απενεργοποιημένα παθογόνα.

  • Πώς ο καθαριστής αέρα JoyBion Propacare μειώνει τους ρύπους (VOC – Πτητικές οργανικές ενώσεις) στον αέρα;

Χάρη στο σωστό ηλεκτρομαγνητικό φορτίο στο διπολικό σύμπλεγμα ιόντων του καθαριστή αέρα JoyBion Propacare , οι ρύποι μειώνονται και κατακρημνίζονται με ενσωμάτωση.

  • Πώς ο ιονιστής αέρα Propacare JoyBion σκοτώνει ιούς και βακτήρια;

Ο  ιονιστής αέρα Propacare JoyBion σχηματίζει συστάδες θετικών και αρνητικών ιόντων ελεγχόμενων και ισορροπημένων σε τέλειο ποσοστό για να κάνει το σύμπλεγμα ενεργό για απενεργοποίηση και μείωση ιών, βακτηρίων και περιβαλλοντικών ρύπων.

  • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των παραδοσιακών καθαριστών αέρα και των ιονιστών JoyBion Propacare;

Οι παραδοσιακοί καθαριστές αέρα προσελκύουν τον αέρα χάρη στους ανεμιστήρες και απομακρύνουν τις οργανικές ενώσεις (βακτήρια, σκόνη…) περνώντας τον μέσα από απλά φίλτρα. Οι ιονιστές JoyBion Propacare , από την άλλη πλευρά, εκπέμπουν συστάδες  θετικών και αρνητικών ιόντων που ενσωματώνουν οργανικές ενώσεις και τις συλλαμβάνουν στον αέρα, απενεργοποιώντας και καταβυθίζοντας τους. Οι οργανικές ενώσεις μπορούν επίσης να απενεργοποιηθούν σε επιφάνειες όταν οι συστάδες ιόντων εναποτίθενται και ενσωματώνονται. Η μεγάλη δύναμη των ιονιστών JoyBion Propacare, σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς καθαριστές αέρα, είναι ότι έχετε δύο προϊόντα σε ένα, επειδή παράγουν όζον μόνο κατόπιν ζήτησης για περιορισμένο χρονικό διάστημα και ιονίζουν, έτσι είναι σε θέση να αναγεννήσουν τον αέρα καθιστώντας τον υγιή και αναπνεύσιμο χάρη στη φυσική ισορροπία μεταξύ θετικών και αρνητικών ιόντων.

  • Τι είναι η απολύμανση κρύου πλάσματος; Χρησιμοποιούν οι ιονιστές σας αυτήν την καινοτόμο διαδικασία;

 Η απολύμανση με κρύο πλάσμα χρησιμοποιεί μια διαδικασία παρόμοια με μια καταιγίδα, όπου ο κεραυνός εκπέμπει ισχυρά ταλαντούμενα ηλεκτρικά πεδία που αυξάνουν την ενέργεια των μορίων στον αέρα, και ιδιαίτερα εκείνα που περιέχουν νερό. Τα μόρια νερού διαλύονται, οδηγώντας σε μια αλυσιδωτή αντίδραση χαμηλής θερμοκρασίας που απελευθερώνει ενέργεια μέσω ηλεκτρικής ενέργειας και όχι αύξηση της θερμοκρασίας, εξ ου και ο όρος «κρύο πλάσμα».

Με αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία απολύμανσης κρύου πλάσματος δημιουργεί τεράστιες ποσότητες εξαιρετικά οξειδωτικών ελεύθερων ριζών που προσβάλλουν τις προστατευτικές μεμβράνες των παθογόνων στον αέρα και τις απενεργοποιούν γρήγορα.

Τον Οκτώβριο του 2020, το Τμήμα Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Πάδοβας απέδειξε επιστημονικά ότι αυτός ο τύπος απολύμανσης μπορεί επίσης να αφοπλίσει τον ιό SARS-CoV-2.

Οι ιονιστές JoyBion Propacare χρησιμοποιούν αυτήν την καινοτόμο τεχνολογία και σε αντίθεση με άλλους παρόμοιους ιονιστές, διατηρούν συνεχώς και με ακρίβεια μια ισορροπία στην εκπομπή θετικών και αρνητικών ιόντων, όπως και στη φύση. Χάρη σε αυτήν τη μοναδική λειτουργία, οι συσκευές μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια στην  παρουσία ανθρώπων, για απεριόριστο χρόνο.

Menu

Δημιουργία Νέου Λογαριασμού

Ένας κωδικός πρόσβασης θα σταλεί στη διεύθυνση email σας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Έχετε ήδη λογαριασμό?

Κλείσιμο

Κλείσιμο

Categories