Μενού
Το καλάθι σου

ΙΣΤΟΡΙΚΟ BAT LTD

BAT LTD ® since 1970


1970.  Η εταιρία ξεκίνησε την πορεία της το 1970 με ιδρυτή τον κ. Μιχαλόπουλο Φίλιππο 

με την επωνυμία MITSI O.E. Ο κ. Μιχαλόπουλος έχει σπουδάσει εργοδηγός μηχανολογικών κατασκευών, έχει διακριθεί σε κρατικό πανελλήνιο διαγωνισμό και  έχει κερδίσει υποτροφίες σπουδών στην Γερμανία και στην Αμερική. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.


1976. Γίνεται η πρώτη αλλαγή της επωνυμίας σε  FILMIX και η μεταφορά της έδρας σε στρατηγικότερο σημείο κοντά στη βιομηχανία στον Αγ.Ι.Ρέντη , όπως και γίνονται τα πρώτα βήματα εισαγωγών υλικών συσκευασίας από το εξωτερικό. 


1980.  Η πρωτοποριακή για την εποχή ιδέα του ιδρυτή να δημιουργήσει ένα σημείο λιανικής πώλησης υλικών και μηχανημάτων συσκευασίας που δεν υπήρχε μέχρι τότε στην Ελλάδα, έφεραν την επανάσταση στον τρόπο σκέψης και δειγματισμού των υλικών και των μηχανημάτων σε ολόκληρο τον τομέα συσκευασίας.


1982. Από τις πρώτες εταιρίες που συμμετέχουν ενεργά στις κλαδικές εκθέσεις συσκευασίας παγκοσμίως με συνεχής παρουσίες.


1984. Η εταιρία αποκτά πλήρες  τεχνολογικό εξοπλισμό και ολοκληρωμένο σύστημα μηχανογράφησης 

και αποθήκευσης και την καθιστά πρωτοπόρο  πανελλαδικά στον τομέα οργάνωσης.


1986. Η ιδέα πλέον της επέκτασης  των δραστηριοτήτων μας στην παραγωγή η οποία θα μας έδινε την δυνατότητα  νέων υλικών στην αγορά και συμμετοχής μας σε κρατικούς διαγωνισμούς (Ελλ.Στρατός, Τράπεζες, Ελληνικά Ταχυδρομεία, ΟΤΕ, ΔΕΗ), μας έκανε να ιδρύσουμε παράλληλα με την FILMIX η οποία είχε εμπορική δραστηριότητα , την  εταιρία  ΒΑΤ ΕΠΕ  (συντομογραφία της επωνυμίας Βιομηχανία Αυτοκόλλητων Ταινιών)  με εργοστάσιο και έδρα στην Μεταμόρφωση Αττικής με την οποία αυξήσαμε τον όγκο  των εισαγόμενων  πρώτων υλών για την παραγωγή και μεταποίηση πλέον αυτοκόλλητων ταινιών στην Ελλάδα.


1988. Αγορά νέων μηχανημάτων κοπής και εκτύπωσης αυτοκόλλητων ταινιών.

Η εταιρία καθιστάτε  πρώτη  στην Ελλάδα , με μηχανή εκτύπωσης τριχρωμίας σε αυτοκόλλητη ταινία και εισάγει νέους τρόπους εκτύπωσης χρωμάτων πέραν των απλών pantone που κυριαρχούσαν στην αγορά.


1990.  Έναρξη των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της εταιρίας.


1994. Βλέποντας την ραγδαία βιομηχανική εξέλιξη που έχει η περιοχή του Θριασίου ανοίγουμε υποκατάστημα και κέντρο διανομής  στην περιοχή του Ασπροπύργου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.


1998. Γίνεται πλέον η συνένωση των δυο εταιριών με κοινή ονομασία ΒΑΤ ΕΠΕ και αρχίζει η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος που είχαμε για αναζήτηση ιδιόκτητου χώρου κατασκευής εμπορικού κτιρίου για έδρα-γραφεία και νέο κέντρο διανομής. 


2000. Επέκταση δραστηριοτήτων στον τομέα εξειδικευμένων υλικών και μηχανημάτων διακίνησης και συσκευασίας προϊόντων.


2004. Γίνεται η αγορά των οικοπέδων στην περιοχή της Άνω Φούσας στον Ασπρόπυργο σε στρατηγικό εμπορικό σημείο.(4η έξοδος Αττικής Οδού).


2006. Ολοκληρώνονται οι κατασκευές των νέων  υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων μας (αποθήκη-έκθεση-γραφείων)  και κάνουμε την μεταφορά  της έδρας στον νέο  ιδιόκτητο χώρο.


2008. Ανανέωση και απόκτηση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.


2010. Η εγκατάσταση νέων συστημάτων κατανάλωσης χαμηλής ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρες τις κτηριακές εγκαταστάσεις από την εταιρία μας έρχονται ως αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας για την μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και αποτύπωσης στο περιβάλλον.


2012. Σύναψη νέων συνεργασιών με εταιρίες από το εξωτερικό για την αποκλειστική διανομή υλικών στην Ελλάδα και την Κύπρο.


2014.  Απόκτηση  νέων μηχανημάτων ανύψωσης και διακίνησης εμπορευμάτων.


2016.  Αγορά  με ιδία κεφάλαια  εκτάσεως 60.000m² στην περιοχή της Λακωνίας σε κομβικό διαμετακομιστικό σημείο της Πελοποννήσου για μελλοντική επένδυση και επέκταση δραστηριοτήτων.


2018.  Η εταιρία μας βραβεύεται για τις εξαγωγές της στον τομέα της συσκευασίας.


2019.  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βραβευόμαστε για τον εξαγωγικό χαρακτήρα της εταιρίας μας στον τομέα των υλικών και μηχανημάτων συσκευασίας.


2020. Μετά πλέον από μισό αιώνα στον χώρο της συσκευασίας και με την εμπειρία για το τι εξελίσσετε στην παγκόσμια αγορά του τομέα, εξασφαλίζουμε ως σύμβουλοι συσκευασίας στους πελάτες μας, μια ολοκληρωμένη εικόνα υλικών και μηχανημάτων  που θα χρειαστούν για την  διαδικασία υλοποίησης των στόχων τους  από το πρώτο στάδιο παραγωγής, έως το τελικό στάδιο προβολής των προϊόντων τους.


Ανανέωση των συστημάτων μηχανογράφησης και αποθήκευσης του συνόλου των εργασιών της εταιρίας.


2021.  Γίνεται αγορά οικοπέδων στην περιοχή του Ασπροπύργου για μελλοντική κατασκευή επιπλέον αποθηκευτικών χώρων.


2022. Κατασκευή με ιδία κεφάλαια νέων ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων-logistics με δυνατότητα άνω των 450 παλετοθέσεων που βοηθούν στην  διακίνηση- αποθήκευση  και  περαιτέρω εξαγωγική επέκταση της εταιρίας.


Σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια της υλοποίησης του προγράμματος και της επέκτασης των πωλήσεων μας στην Ελλάδα σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και στο εξωτερικό, έπαιξε  η συμμετοχή  και της  δεύτερης γενιάς της οικογένειας, δηλαδή, της  κας. Μιχαλοπούλου Κέλλυς  με σπουδές στον ποιοτικό έλεγχο και τα Logistics  και του  Δρ. Μιχαλόπουλου Γεώργιου  με Διδακτορική διατριβή στην  Οικονομία και το Διεθνές Εμπόριο και ακαδημαϊκή έδρα στην Δημόσια Διοίκηση και τους Διεθνής Θεσμούς στο Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Marche-Ιταλίας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA διοίκησης επιχειρήσεων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξασφαλίζοντας έτσι  την βιώσιμη και ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη της εταιρία μας για τα επόμενα χρόνια.